MATTORGROUP

Modernizálás az Eaton győri üzeménél

Az Eaton győri üzeme több mint 50.000 terméket gyárt, amely lefedi az áramköri védelmet szolgáló megoldások széles skáláját: lakossági, ipari, motorvédelem, energia átalakítás és elosztás, telekommunikáció, elektronika és autóipar. Vezető képviselő az olvadó biztosítékok és a kapcsolódó termékek tervezésében, fejlesztésében és gyártásában közel 100 éve, és világszerte több mint 90 országba szállít biztosító betéteket.

Cégünket azzal a problémával keresték fel, hogy az egyik fő termelő gépük korszerűsítésre szorul, ezért ezt kellene felújítanunk, modernizálnunk az igényeiknek megfelelően. A szóban forgó gép a Carl Wezel hengermű, melynek feladata a rézötvözet lemezek elvékonyítása a kívánt méretre.

A gépen több újítást is tervezünk, többek között az egész rendszer új vezérlést kap, és zárt hurkú szabályozású lesz az eddigi nyitott helyett. Az elavult hajtás egységeket korszerű szervókkal váltjuk ki, illetve a kezelőfelületet is modern, egyszerűen átlátható érintőképernyőre cseréljük. Az operátor feladatainak megkönnyítése érdekében a gépben elhelyezett tükröket kamerák váltják fel, melyet nyomon lehet követni a már említett érintőképernyő felületén. Az eddig folyamatos emberi beavatkozást igénylő tekercselés a továbbiakban automatikusan és manuálisan is irányítható lesz.