MATTORGROUP

Gyártósorok

Egyedileg tervezett szállítószalagos gyártósorainkat olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik kis vagy közepes méretű termékek sorozatgyártásával foglalkoznak. Gyártósorainkat a legkülönbözőbb méretekben készítjük az ügyfél igényeinek és a gyártandó terméknek megfelelően. A szalagok anyaga és kialakítása a termék és a megmunkálási folyamat függvényében kerül kiválasztásra. A folyamatok meggyorsítása érdekében több szintes szállító pályákat is kialakítunk liftes rendszerekkel kombinálva. Lehetőség van egyedi gyártó/termék tálcák alkalmazására, ami csökkenti a hiba százalékot és a termék előállításához szükséges időt. Az alapanyagok/félkész termékek adagolása, a selejtek szűrése és eltávolítása valamint a késztermékek elvétele és csomagolása megoldható manuális és teljesen automatizált/robotizált megoldással is.

Egyedileg tervezett bázisállomásos gyártósorainkat olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik nagyobb méretű és nem tömeggyártott/nagyszériás termékek gyártásával foglalkoznak. A szalagos rendszerektől eltérően univerzális bázisállomások kerülnek kiépítésre a gyártási folyamat lépéseinek megfelelően. A bázisállomások saját villamos, pneumatikus és hálózati csatlakozással rendelkeznek és tartalmaznak minden a működéshez szükséges rendszert. Az állomások egyedileg (manuálisan) és központilag is vezérelhetők. A bázisállomásokra az aktuális terméknek/gyártásnak megfelelően egyedi platte/alaplap helyezhető fel. A platte gyorsan és könnyen cserélhető, megkönnyítve egy másik termékekre való átállást. A félkész termékeket a bázisállomások között előre telepített sínrendszeren és egyedi tervezésű kocsikon szállíthatók, melyekre termék specifikus rögzítő keretek helyezhetők fel.

A gyártási folyamatok megkönnyítését és a hatékonyság növelését elősegítendő, lehetőség van egyedi folyamatok/feladatok ellátását végző, önálló célgépek/szerszámok és cellák kialakítására a gyártósorok mellett. Egészen a speciális kézi szerszámoktól kezdve az automata robotcellákig tudunk megoldásokat kínálni ügyfeleink számára, ha olyan kiegészítő feladatok elvégzéséről van szó, melyek nem integrálhatók a gyártósorba, vagy a már meglévő gyártósort egészítik ki utólag.

 • Manipulátor karok
 • Robot karok
 • Kamerás ellenőrző rendszerek
  (Keyence, Omron, Cognex, Banner…)
 • Szenzoros ellenőrző rendszerek
  (lézeres, optikai, induktív, kapacitív)
 • Traceability rendszer
  (meglévő vagy új rendszer integrálása)