MATTORGROUP

Munkaállomások

Egyedi tervezésű munkaállomásainkat összeszerelés és végellenőrzés/EOL céljából egyaránt ajánljuk ügyfeleink számára. Segítségükkel felgyorsítható és egyúttal csökkenthető a hibaarány, számtalan magas precizitást igénylő összeszerelési vagy tesztelési munkánál. A munkaállomások alkalmazhatóak önállóan, gyártósorok mellé kiegészítő állomásként, vagy összekötve komplett gyártósorokat alkotva. A spektrum egészen az egyszerű munkaasztaloktól a folyamat vezérelt, termék specifikus ülékeket használó, traceability rendszerre kötött munkaállomásokig terjed.

A munkafolyamatok segítése és a hibaarány visszaszorítása érdekében a munkaállomásokat el lehet látni a legkülönfélébb kamerás megfigyelő és ellenőrző rendszerekkel. Ezekkel a rendszerekkel az emberi hiba kizárása mellett könnyedén ellenőrizhető forma, szín, sérülésmentesség.
Az általunk használt gyakoribb márkák: Keyence, Omron, Cognex, Banner

Munkaállomásaink teljes mértékben integrálhatók már meglévő vagy újonnan kiépítendő traceability rendszerekhez, melyek manapság már elengedhetetlenek a fenntartható és hatékony termelés eléréséhez. Nyomon követhető és visszavezethető a teljes munkafolyamat, a részfeladatok ellátásához szükséges idő, állási idő, szükséges sorrendiség megtartása, megfelelő nyomaték használata csavar behajtáskor… stb. az ügyfél igényeinek megfelelően.

A munkaállomások hatékonyságának növelése érdekében számtalan kiegészítő funkciót tudunk felajánlani ügyfeleink számára.

  • Automatikus operátor azonosítás (RFID, vonal/QR kód olvasó, ujjlenyomat olvasó, arcfelismerés)
  • Automatikus termék, félkész termék, alkatrész felismerés
  • Gyorsan cserélhető termék specifikus fixture
  • Pick-to-light rendszer a sorrendiség betartásának elősegítésére
  • Szerszám tároló és rögzítő rendszerek
  • Kéznélküli kezelőszervek (pl. lábpedál)
  • Monitorok és kijelzők széles választéka (interaktív és passzív feladatokra egyaránt)