MATTORGROUP

Automotive Plastics & Advanced Composites 2021

Idén is megrendezésre került az Automotive Plastics & Advanced Composites kiállítás Detroitban, ahol a  fejlett anyagok fejlesztői találkoztak a vezető autóipari gyártókkal.

A műanyagok és a korszerű kompozitok alkalmazása az autóipari járművekben évtizedek óta növekszik. Az újabb felhasználások elsősorban arra összpontosítanak, hogy a járműveket energiatakarékosabbá tegyék, könnyűszerkezetes tervezéssel, valamint nagyobb tartósságot és rugalmas tervezést biztosítsanak alacsony költséggel. Az autótervezés területén, bár a műanyagok hozzájárultak a biztonság, a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság innovációinak sokaságához, az ipar új kutatásokat és fejlesztéseket igényel, hogy megfeleljen a következő generációs járművek igényeinek.

A műanyagok és kompozitok szerepe a gépjárművek tervezésében és gyártásában soha nem volt ilyen fontos. A szigorú előírások és a változások a fogyasztói szokásokban növelik a megfizethetőbb, könnyű és üzemanyag-hatékony járművek iránti keresletet.

 

A rendezvény legfőbb témái:

  • Gazdasági kilátások és iparági előrejelzések a műanyagok és a fejlett kompozitok tekintetében.
  • Innovatív műanyagok és korszerű kompozit anyagok felfedezése az autók súlyának csökkentése érdekében.
  •  Új gyártási folyamatok és additív gyártási technikák az autóiparban.
  • A legújabb kutatások és fejlesztések fejlett anyagok felhasználásával a design és az esztétika javítása érdekében.
  • Az új gépjárművekre vonatkozó szabályozások, biztonsági szabványok és újrafeldolgozási kezdeményezések.
  • Esettanulmányok műanyagokról és korszerű kompozitokról a járművek következő generációjához.

Ez a kiállítás és konferencia lehetőséget ad az autóipari beszállítói lánc minden érdekeltjének, beleértve az autóipari OEM-eket és a fejlett anyagszállítókat is, hogy kiépítsék a piacközi kapcsolataikat, valamint megvitassák az innovatív műanyagok és a fejlett kompozitok valódi kihívásait és lehetőségeit.